Uw besparing, onze zorg!

Vaste telefonie: Enkele punten van aandacht!

Telefonische verkoop? Zeg “NEE”!

Door het zaaien van angst dat huidige telefonie gestopt wordt, proberen leveranciers uw akkoord te verkrijgen om uw telefoonabonnementen over te nemen. De verwachting is dat half 2019 de huidige vaste telefonie op basis van ISDN wordt uit gefaseerd. Om ook in de toekomst van telefonie gebruik te maken zal nagedacht moeten worden over mogelijke oplossingen. Een hiervan is bellen over internet, Voice over IP (VoIP), wat door velen wordt aangeprezen als een eenvoudige en kostenbesparende optie. Helaas blijkt vaak het tegendeel doordat diverse aanpassingen en investeringen nodig zijn om tot een werkend telefoonsysteem te komen. Ons advies op telefonische verkoop: Zeg Nee!

Vaste telefonie over het Internet (VoIP)

Voice over IP (VoIP) bellen zorgt er voor dat u voorbereid bent op de toekomst. De overstap naar VoIP is een eenmalige investering en u kunt dit beter in één keer goed doen, dan jaren met noodoplossingen te werken. Onderstaand vindt u een aantal punten die van belang zijn bij het overstappen naar VoIP en waar wij als INKOPER MKB u graag in ondersteunen/adviseren.

  1. VoIP is alleen betrouwbaar wanneer op uw adres een goede internet verbinding mogelijk is.
  2. Laat u goed voorlichten en maak een goede inventarisatie wat u echt wenst te hebben aan toestellen, doorverbindingen etc. INKOPER MKB kan dit ook met u samen doornemen.
  3. Internet en telecommunicatie is een levensader van uw onderneming. Aanleg en beheer door een specialist is noodzakelijk om uw bereikbaarheid te allen tijde te kunnen garanderen.
  4. Laat u niet leiden door de goedkoopste offertes. Wij constateren dat de offertes veel van elkaar verschillen en dat niet altijd het totaal plaatje wordt aangeboden.

VoIP instaleren

Veel lokale automatiseringsbedrijven bieden ook VoIP aan. Uw IT leverancier heeft natuurlijk verstand van uw automatisering, telefonie is vaak een ander verhaal. In veel gevallen wordt de VoIP telefonie ook weer uitbesteed aan derden. Hierdoor ontstaan er onnodig veel schakels en u zit met telefonie die in veel gevallen niet stabiel is en bij storingen lastig te bepalen waar de verantwoordelijkheid ligt.

INKOPER MKB heeft een nieuwe partner, het in VoIP/Internetdiensten gespecialiseerde 0031 ICT. Zij begeleiden u van A tot Z om de telefonie op basis van VoIP naar uw wensen te installeren. Daarnaast wordt zorggedragen voor een optimaal beheer van uw bereikbaarheid. Hierdoor volstaat 1 aanspreekpunt voor al uw VoIP/Internet vragen! INKOPER MKB staat u graag bij inzake inventarisatie, advies, het opstellen van offertes en de implementatie van VoIP. Vraag direct meer informatie op door Hier te klikken. Wij nemen sowieso contact met u op inzake uw huidige lopende telefonie ISDN abonnementen.

Helaas hebben wij akkoord gegeven op een voorstel van een Rotterdamse telecomaanbieder. We zouden overstappen naar VOIP, deze belofte is nooit waargemaakt, maar we hebben wel de kosten gemaakt. INKOPER MKB heeft ons geholpen om de overeenkomsten bij deze Rotterdamse telecomaanbieder op te zeggen en waar nodig ons voorzien van advies.

We hebben de geleverde toestellen teruggestuurd naar de Rotterdamse telecomaanbieder en zowaar vandaag twee credit nota’s ontvangen.

We wilden jullie toch even laten weten dat het nu geregeld is, het geld heb ik nog wel niet ontvangen maar we gaan er van uit dat het goed komt. Mocht ik als nog een keer over gaan naar internet bellen omdat onze centrale wat verouderd is kom ik bij jullie voor informatie. Nogmaals bedankt, alleen hadden we het niet gered.

Lineke Wolters, Vakgarage Wolters

Wilt u weten of u kunt besparen? Vraag de gratis besparingsscan aan!