Uw besparing, onze zorg!

Uitfaseren 3G door KPN

Uw mobiele abonnementen worden beheert door INKOPER MKB. Aangezien u een abonnement heeft lopen bij KPN, stellen wij u graag op de hoogte van wijzigingen. KPN heeft aangegeven dat het 3G netwerk binnenkort wordt beëindigd. Dit houdt in dat u vanaf 31 maart 2022 niet meer via dit netwerk kunt bellen/internetten.

Toestellen waar het nog kan, worden automatisch teruggezet naar het 2G netwerk. Indien dit gebeurt betekent dit een kwaliteitsverlies wat betreft het geluid van de gesprekken. Daarnaast zal de internetsnelheid dalen.

Indien uw telefoontoestel het 4G netwerk ondersteunt, kunt u de instellingen zelf op uw toestel aanpassen. Onderstaand vindt u een toelichting inzake het aanpassen van uw toestel. Maakt uw toestel al gebruik van het 4G of 5G netwerk dan verandert er voor u niets, u hoeft dan geen actie te ondernemen.

Iphone

 1. Kies Instellingen.
 2. Opties mobiele data.
 3. Kies Gesprekken en data.
 4. Kies 4G.
 5. De Apple iPhone is nu ingesteld voor gebruik van 4G-netwerken.
 6. Keer terug naar het Startscherm.

Let op: Zorg dat u ook VoLTE (4G bellen) op uw SmartPhone aan zet (indien mogelijk), daarmee profiteert u van een veel betere gesprekskwaliteit.

Android

 1. Kies Instellingen.
 2. Kies Verbindingen.
 3. Kies Mobiele netwerken.
 4. Kies een optie, in dit geval, Netwerkmodus SIM 1.
 5. Kies 5G/4G/3G/2G (automatisch verbin..)
 6. De Samsung is ingesteld op de hoogst mogelijke netwerk modus.
 7. Keer terug naar het Startscherm.

Let op: Zorg dat u ook VoLTE (4G bellen) op uw SmartPhone aan zet (indien mogelijk), daarmee profiteert u van een veel betere gesprekskwaliteit. 

Vervang oude simkaarten

Simkaarten die ouder zijn dan 10 jaar werken niet met het 4G netwerk. Daarnaast voldoen deze simkaarten niet aan de veiligheidseisen. U kunt de simkaart laten controleren, neem hiervoor rechtstreeks contact op met onze telecompartner Anjema & Schneiders Auto Elektro BV. Zij helpen u graag verder en zijn op werkdagen telefonisch te bereiken op 0299-630620.

In 2019 heb ik, na 13 jaar als monteur te hebben gewerkt, het autobedrijf overgenomen van de toenmalige eigenaar. Als monteur heb ik INKOPER MKB al als betrouwbare inkooppartner leren kennen. Zij regelde de inkoop van de facilitaire zaken al voor de oude eigenaar. Als universeel garagebedrijf ben ik aangesloten bij Carteam. Ook Carteam Nederland werkt met INKOPER MKB als facilitair inkooppartner.

Ik maak gebruik van INKOPER MKB en hun zeer uiteenlopende diensten. Zo zorgen zij voor de juiste inzamelaars voor mijn afvalstromen, het reinigen van poetsdoeken, mobiele telefonie, onderhoud blusmiddelen en RDW-diensten.

Daarnaast kunnen wij INKOPER MKB ook raadplegen over producten en diensten die wij niet afnemen. Doordat er zonnepanelen bij ons zijn geplaatst door een externe partij en zij het verbruik doorbelasten, hebben wij geen inzicht welke energietarieven nu marktconform zijn. INKOPER MKB heeft ons bijgestaan om naar onze kosten te kijken en te vergelijken met de marktconforme energietarieven. Dat is ook het voordeel van lid zijn van INKOPER MKB.

Ronald Groot, Carteam Autoservice Ronald Groot

Wilt u weten of u kunt besparen? Vraag de gratis besparingsscan aan!