Uw besparing, onze zorg!

Uitfaseren 3G door KPN

Uw mobiele abonnementen worden beheert door INKOPER MKB. Aangezien u een abonnement heeft lopen bij KPN, stellen wij u graag op de hoogte van wijzigingen. KPN heeft aangegeven dat het 3G netwerk binnenkort wordt beëindigd. Dit houdt in dat u vanaf 31 maart 2022 niet meer via dit netwerk kunt bellen/internetten.

Toestellen waar het nog kan, worden automatisch teruggezet naar het 2G netwerk. Indien dit gebeurt betekent dit een kwaliteitsverlies wat betreft het geluid van de gesprekken. Daarnaast zal de internetsnelheid dalen.

Indien uw telefoontoestel het 4G netwerk ondersteunt, kunt u de instellingen zelf op uw toestel aanpassen. Onderstaand vindt u een toelichting inzake het aanpassen van uw toestel. Maakt uw toestel al gebruik van het 4G of 5G netwerk dan verandert er voor u niets, u hoeft dan geen actie te ondernemen.

Iphone

 1. Kies Instellingen.
 2. Opties mobiele data.
 3. Kies Gesprekken en data.
 4. Kies 4G.
 5. De Apple iPhone is nu ingesteld voor gebruik van 4G-netwerken.
 6. Keer terug naar het Startscherm.

Let op: Zorg dat u ook VoLTE (4G bellen) op uw SmartPhone aan zet (indien mogelijk), daarmee profiteert u van een veel betere gesprekskwaliteit.

Android

 1. Kies Instellingen.
 2. Kies Verbindingen.
 3. Kies Mobiele netwerken.
 4. Kies een optie, in dit geval, Netwerkmodus SIM 1.
 5. Kies 5G/4G/3G/2G (automatisch verbin..)
 6. De Samsung is ingesteld op de hoogst mogelijke netwerk modus.
 7. Keer terug naar het Startscherm.

Let op: Zorg dat u ook VoLTE (4G bellen) op uw SmartPhone aan zet (indien mogelijk), daarmee profiteert u van een veel betere gesprekskwaliteit. 

Vervang oude simkaarten

Simkaarten die ouder zijn dan 10 jaar werken niet met het 4G netwerk. Daarnaast voldoen deze simkaarten niet aan de veiligheidseisen. U kunt de simkaart laten controleren, neem hiervoor rechtstreeks contact op met onze telecompartner Anjema & Schneiders Auto Elektro BV. Zij helpen u graag verder en zijn op werkdagen telefonisch te bereiken op 0299-630620.

Inkoopvoordeel bij Inkoper MKB

RAI CarrosserieNL heeft een samenwerking met inkooporganisatie INKOPER MKB. Doelstelling van deze samenwerking is om de aangesloten carrosserie- en trailerbouwbedrijven te helpen hun rendement te verbeteren door middel van betere inkoopcondities. Deze inkooporganisatie verzorgt sinds 2014 voor een groeiend aantal carrosseriebouw bedrijven de inkoopcondities voor onder meer lasgassen, afvalinzameling, bedrijfskleding of energie.

Door het afsluiten van collectieve contracten worden besparingen gerealiseerd van 15 tot 35%, waarbij het volledige opzeg- en aanmeldingsproces wordt verzorgd en continu de markt wordt gemonitord. Dit kost u als carrosseriebedrijf dus geen tijd en energie.

Besparingsscan
RAI CarrosserieNL biedt u GRATIS de Besparingsscan aan. De Besparingsscan geeft u een kort en overzichtelijk inzicht in uw inkoop voor bv. uw lasgassen. Al 40 leden van de RAI CarrosserieNL gingen u voor en maken nu gebruik van actief contractbeheer door INKOPER MKB.

Koninklijke RAI Vereniging

, Koninklijke RAI Vereniging

Wilt u weten of u kunt besparen? Vraag de gratis besparingsscan aan!