Uw besparing, onze zorg!

Persoonlijke aandacht en kwaliteit: ook INKOPER MKB kiest voor Zelfstroom

Peter Duijn besloot in 2009 samen met zijn toenmalige compagnon INKOPER MKB op te richten, met als doel inkoop van onder andere afvalverwerking, energie en verzekeringen voor Mkb’ers voordeliger te maken. Door deze diensten collectief in te kopen en de krachten van vele Mkb’ers te bundelen, werd het ook voor kleinere bedrijven mogelijk zo volumekorting te genieten.

“Veel ondernemers betalen teveel voor diensten als elektriciteit, telefonie en bedrijfskleding – veelal door verouderde afspraken met langlopende relaties. Door inkoopkrachten te bundelen kunnen we scherpe tarieven realiseren die voor vele kleine ondernemers interessant zijn. Zónder concessies te hoeven doen aan zelfstandigheid en flexibiliteit”, aldus Peter. “Wij nemen leveranciers en hun tarieven kritisch onder de loep en kunnen zo een helder overzicht scheppen voor onze klanten. Wij bieden hen suggesties en alternatieven wanneer dat kan.”

Kwaliteit als speerpunt

INKOPER MKB werkt voor de automotive branche, maar ook veehouderijen en advocatenkantoren behoren tot de clientèle. “ We hebben door de jaren heen een mooie portefeuille opgebouwd. Onze klanten vertrouwen ons; ze weten inmiddels uit ervaring dat we kwaliteit bieden. Een gemiddelde klant neemt dan ook meer dan één product bij ons af. We leggen klanten graag uit waar een tarief op is gebaseerd en maken alles inzichtelijk. Dat geldt dus ook voor energie: we laten zien wat iemand betaalt en wat hij of zij verbruikt, én hoe het beter kan.”

Zelfstroom en de leasepropositie

Waar ‘energie’ eerst bestond uit het aanbieden van contracten met stroom en gas, is daar sinds kort ook het fenomeen ‘zonnepanelen’ aan toegevoegd. Peter legt uit hoe dat tot stand kwam. “We merkten dat klanten steeds meer bezig zijn met zonne-energie, en dat er tegelijkertijd steeds meer ‘cowboys’ zich als leverancier aanbieden. Types van het credo ‘zonnepanelen leveren en wegwezen’ – daar houden wij niet van. Wij voelden daarin een rol voor ons weggelegd, om het kaf van het koren te scheiden. We waren echter huiverig om het mee te nemen in ons aanbod, aangezien we diensten leveren en geen producten. We verkopen een toegevoegde waarde. Toen Zelfstroom met de leasepropositie voorbij kwam, bleek dat het perfecte antwoord op onze vraag.”

Aanbieders vergelijken

Vorig jaar is de samenwerking met Zelfstroom zakelijk opgestart. “Niet alleen de leaseconstructie gaf de doorslag, maar zeker ook de kwaliteit. Uiteindelijk worden wij erop aangekeken, dat moet dus wel goed zitten. De zonnepanelen, installatie en service zijn kwalitatief in orde, maar ook de leaseconstructie geeft veel vertrouwen. Een klant hoeft niet te investeren, maar krijgt wel direct voordeel.” Om tot een goede keuze te komen heeft Peter verschillende aanbieders naast elkaar gelegd. “Klopt, ik heb hierbij op meerdere zaken gelet; niet alleen op de prijs, maar ook het concept én wat voor bedrijf erachter zit, dat is voor ons heel belangrijk – kunnen we hier zaken mee doen? Is het geen partij die over een half jaar een andere bedrijfsnaam heeft en ons ineens niet meer kent? Dat er een serieuze partij achter zit, in dit geval dus AutoBinck, biedt daarin geruststelling. Hier gaan we graag mee in zee.”

Persoonlijke aandacht

Al met al is Peter erg te spreken over de samenwerking met Zelfstroom . “De contactpersonen zijn erg kundig en prettig in de omgang. Bovendien merk je dat het een bedrijf is dat continu in ontwikkeling is. Zo viel ons op dat de offerte al een paar keer een kleine verbeterslag heeft gekregen; dat is goed om te zien. De communicatie is helder, simpel en duidelijk. Er wordt goed uitgelegd welke panelen worden gebruikt, wat het legplan is en hoe de zonnepanelen worden terugverdiend. We horen van onze klanten dat ze zo blij zijn om te zien dat het echt maatwerk is. Dat pas perfect bij ons; persoonlijke aandacht weegt nou eenmaal heel zwaar.”

Meer weten? Neem contact op met INKOPER MKB middels info@inkopermkb.nl of plaats HIER direct uw opdracht.

Sinds 2010 ben ik al klant bij INKOPER MKB. Zij regelen onze zaken voor wat betreft de producten waar ik zelf geen tijd aan wil besteden.
Vorig jaar is INKOPER MKB gestart met het gefaseerd inkopen van mijn energie. Hierdoor koopt INKOPER MKB rechtstreeks op de energiebeurs mijn energie in, waardoor ik vorig jaar weer 8% op mijn energiekosten bespaard heb. Ik ben erg blij met het behaalde resultaat en dat zij alles regelen. Ik krijg alleen de informatie die voor mij van belang is, zodat ik altijd op de hoogte ben wat er gaat gebeuren.

Autobedrijf Jan Snel B.V

Janette Snel, Autobedrijf Jan Snel B.V.

Wilt u weten of u kunt besparen? Vraag de gratis besparingsscan aan!