Uw besparing, onze zorg!

Meer dan 1,1 miljoen kg CO2 bespaart

INKOPER MKB werkt voor de inzameling van de afgewerkte olie samen met Wubben & Avista Oil. Deze partner is specialist en marktleider in het milieuverantwoord afvoeren en recyclen van afvalolie. De olie is binnen ons klantenbestand voor het grootste gedeelte afkomstig uit de Automotive branche, maar kan ook vrijkomen uit watersport, landbouwvoertuigen, transformatoren of hydraulische apparaten.

Alle olie die door Wubben wordt ingezameld gaat door voor recycling. De ingezamelde olie wordt opgebulkt in grote tanks op het depot van Wubben. Vanuit deze locatie wordt het vervolgens per schip getransporteerd naar Duitsland. In Duitsland staat de raffinaderij van AVISTA OIL, Wubben is een dochteronderneming van AVISTA OIL. In deze raffinaderij wordt de afgewerkte olie, weer opgewerkt naar schone bruikbare olie.

CO2  besparing 2023 door afgewerkte olie

Duurzaamheidscertificaat 2023

Over heel 2023 is er een besparing geweest á 1.164.579 kg aan CO2. Door deze “afvalstroom” op te werken naar nieuwe olie, wordt er bij de productie energie bespaard in vergelijk met nieuw geraffineerde olie. Daarnaast is het eindproduct een duurzaam alternatief voor de motorolie die uit ruwe olie wordt gewonnen.

Een belangrijke vereiste is dat de opgewerkte gebruikte olie, gelijk of beter is qua kwaliteit voor de productie van een basis olie. Indien goed geraffineerd kan een ton gebruikte olie zorgen tot een besparing die oploopt tot 836 kg CO2. Dit in het vergelijk met het gebruik van ruwe olie in de basis raffinage en de productie van een nieuwe olie.

Aan de basis van deze berekening inzake de besparing op de broeikasgassen ligt de DEKRA ASSURANCE SERVICE GMBH (990123001). Daarin wordt bevestigd dat het Aardopwarmingsvermogen voor de basis oliën van AVISTA OIL (KERNSOLVAT) een besparing op leveren van 0,17 – 0.21 kg CO2/kg, afhankelijk van het gebruikte product, t.o.v. nieuw geproduceerde olie.

Ook op de juiste wijze uw afvalolie in laten zamelen? INKOPER MKB verzorgt dit graag voor u tegen scherpe condities. Heeft u een opdracht geplaatst via INKOPER MKB, dan zorgt Wubben dat de opdracht binnen 10 werkdagen wordt uitgevoerd.

Het fijne aan INKOPER MKB vind ik dat ze niet eenmalig met een goede deal komen, maar zich voor je blijven inzetten. Na een besparing van ruim € 1.545,- op afval, energie en telefonie het eerste jaar, kunnen ze mijn bedrijf nu nog eens € 950,- aan extra besparingen brengen. Dit door vaste telefonie nog verder te verbeteren en daarnaast mobiele telefonie en onderhoud hefbruggen voor mij op te pakken.

Schoon Automotive

Willem Schoon, Schoon Automotive

Wilt u weten of u kunt besparen? Vraag de gratis besparingsscan aan!