Uw besparing, onze zorg!

Meer dan 1,1 miljoen kg CO2 bespaart

INKOPER MKB werkt voor de inzameling van de afgewerkte olie samen met Wubben & Avista Oil. Deze partner is specialist en marktleider in het milieuverantwoord afvoeren en recyclen van afvalolie. De olie is binnen ons klantenbestand voor het grootste gedeelte afkomstig uit de Automotive branche, maar kan ook vrijkomen uit watersport, landbouwvoertuigen, transformatoren of hydraulische apparaten.

Alle olie die door Wubben wordt ingezameld gaat door voor recycling. De ingezamelde olie wordt opgebulkt in grote tanks op het depot van Wubben. Vanuit deze locatie wordt het vervolgens per schip getransporteerd naar Duitsland. In Duitsland staat de raffinaderij van AVISTA OIL, Wubben is een dochteronderneming van AVISTA OIL. In deze raffinaderij wordt de afgewerkte olie, weer opgewerkt naar schone bruikbare olie.

CO2  besparing 2023 door afgewerkte olie

Duurzaamheidscertificaat 2023

Over heel 2023 is er een besparing geweest á 1.164.579 kg aan CO2. Door deze “afvalstroom” op te werken naar nieuwe olie, wordt er bij de productie energie bespaard in vergelijk met nieuw geraffineerde olie. Daarnaast is het eindproduct een duurzaam alternatief voor de motorolie die uit ruwe olie wordt gewonnen.

Een belangrijke vereiste is dat de opgewerkte gebruikte olie, gelijk of beter is qua kwaliteit voor de productie van een basis olie. Indien goed geraffineerd kan een ton gebruikte olie zorgen tot een besparing die oploopt tot 836 kg CO2. Dit in het vergelijk met het gebruik van ruwe olie in de basis raffinage en de productie van een nieuwe olie.

Aan de basis van deze berekening inzake de besparing op de broeikasgassen ligt de DEKRA ASSURANCE SERVICE GMBH (990123001). Daarin wordt bevestigd dat het Aardopwarmingsvermogen voor de basis oliën van AVISTA OIL (KERNSOLVAT) een besparing op leveren van 0,17 – 0.21 kg CO2/kg, afhankelijk van het gebruikte product, t.o.v. nieuw geproduceerde olie.

Ook op de juiste wijze uw afvalolie in laten zamelen? INKOPER MKB verzorgt dit graag voor u tegen scherpe condities. Heeft u een opdracht geplaatst via INKOPER MKB, dan zorgt Wubben dat de opdracht binnen 10 werkdagen wordt uitgevoerd.

Doordat wij een Vakgarage zijn, komen wij ook in aanraking met de inkooppartners van hen. Daardoor zijn wij bekend geraakt met INKOPER MKB, de facilitaire inkooppartner voor Vakgarage.
Sinds 2021 hebben wij onze contracten voor afvalinzameling, energie, telefonie en onderhoud aan de overheaddeuren en blusmiddelen onderbracht bij INKOPER MKB. En zijn zeer tevreden over hun dienstverlening en bereikbaarheid.

De opstart verliep niet soepel. In de afgelopen 30 jaar hadden wij een mooie verzameling aan contracten opgebouwd. Bij het overzetten van de contracten kwamen alle loze overeenkomsten ook aan het licht. Samen met INKOPER MKB hebben we alle abonnementen tegen het licht gehouden. Hierdoor hebben wij ook een groot aantal abonnementen kunnen beëindigen.
Doordat INKOPER MKB het aanspreekpunt is voor al onze vragen, weten zij wat er speelt bij ons bedrijf. Zo heeft INKOPER MKB er voor gezorgd dat de inzameling van het bedrijfsafval nu goed wordt uitgevoerd. Bij de opstart liep dit niet soepel, maar nu zijn wij dik tevreden. INKOPER MKB bemiddeld in dit soort situaties en zorgt dat het wordt opgelost. Het kost ons geen tijd. Wij kunnen gewoon doorgaan met onze werkzaamheden in de garage zelf.

Voor de telefonie hebben wij ook gebruik gemaakt van de kennis van INKOPER MKB en hun partner 0031 ICT. Zij hebben er voor gezorgd dat wij goed internet hebben en daarnaast de juiste telefonie oplossing, zodat wij altijd bereikbaar zijn voor onze klanten. Ook de telecompartner denkt met ons mee, hoe zaken ingeregeld kunnen worden.
Het is lekker dat er ook nog bedrijven zijn die met ons meedenken. Dus niet gaan voor de eenmalige actie en daarna niets meer van zich laten horen. Hiervoor hebben wij nu INKOPER MKB.

Bryan Eerden, Automobielbedrijf Hieltjes

Wilt u weten of u kunt besparen? Vraag de gratis besparingsscan aan!