Uw besparing, onze zorg!

Te laat met melden?

De energiebesparingsplicht is voor veel ondernemers een groot vraagteken of voor het gevoel een onnodige tijdverspilling. Vanuit INKOPER MKB hebben wij al veel klanten kunnen informeren inzake de jaar verbruiken op elektriciteit en gas. Dit om uit te zoeken of de klant daadwerkelijk aan de energiebesparingsplicht en het bijbehorende papierwerk dient te verzorgen. Indien een organisatie meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of meer dan 25.000 m3 gas per jaar verbruikt, dient deze te voldoen aan de energie besparingsplicht.

Welke maatregelen dienen er getroffen te worden?

Voor de energie besparingsplicht is een organisatie verplicht om de energie besparende maatregelen die ondernomen gaan worden of zijn genomen op te geven. Bij het nemen van energie besparende maatregelen, wordt er door de overheid de volgende stelregel gehanteerd; De maatregelen om energie te besparen dienen zich binnen 5 jaar terug te verdienen.
Hierbij kan men denken aan het isoleren van het gebouw, vervangen van de bestaande verlichting voor led-verlichting en het aanschaffen van energiebeheerssystemen. Een andere manier van snel resultaat behalen is het plaatsen van aanwezigheidsmelders of tijdschakelaars op de bestaande verlichting.

De helft van de organisaties waar de energie besparingsplicht voor geldt, heeft op dit moment de melding al verzorgd. Het gaat om ongeveer 25.000 organisaties die de melding reeds verzorgd hebben. Daarnaast zijn er duizenden organisaties die alle voorbereidingen hebben getroffen om de rapportage op korte termijn in te dienen. Dit kan middels de volgende link (https://mijn.rvo.nl/informatieplicht-energiebesparing).

Valt u binnen de doelgroep om aan de meldplicht te voldoen en heeft u nog niets ondernomen? INKOPER MKB geeft u graag advies. Meer weten over onze dienstverlening? Wij komen graag bij u langs. Laat uw gegevens HIER achter en wij nemen contact met u op.

Sinds 2010 ben ik al klant bij INKOPER MKB. Zij regelen onze zaken voor wat betreft de producten waar ik zelf geen tijd aan wil besteden.
Vorig jaar is INKOPER MKB gestart met het gefaseerd inkopen van mijn energie. Hierdoor koopt INKOPER MKB rechtstreeks op de energiebeurs mijn energie in, waardoor ik vorig jaar weer 8% op mijn energiekosten bespaard heb. Ik ben erg blij met het behaalde resultaat en dat zij alles regelen. Ik krijg alleen de informatie die voor mij van belang is, zodat ik altijd op de hoogte ben wat er gaat gebeuren.

Autobedrijf Jan Snel B.V

Janette Snel, Autobedrijf Jan Snel B.V.

Wilt u weten of u kunt besparen? Vraag de gratis besparingsscan aan!