Uw besparing, onze zorg!

Stijgende energietarieven?

In ieder geval niet bij INKOPER MKB. Ondernemers worden op dit moment plat gebeld inzake de stijgende energietarieven. Ben jij aangesloten bij INKOPER MKB dan hoef jij je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Wij zorgen ervoor dat u jaarlijks nieuwe scherpe tarieven ontvangt. Waarom krijgt u dan toch te horen dat uw tarieven te hoog zijn? Dit lichten wij graag toe.

Wat zijn de redenen voor de stijgende energietarieven?

In 2020 stonden de energietarieven op een historisch dieptepunt. Hierdoor liggen de tarieven voor 2021 laag. Deze scherpe tarieven waren te danken aan een zachte winter en de coronacricis als remmende factor op de economie. Dat de energietarieven op dit moment stijgen heeft een aantal oorzaken. De belangrijkste oorzaken hebben wij voor u onder elkaar gezet.

Koud voorjaar
Afgelopen voorjaar was koud en nat. Hierdoor bleef de vraag naar gas onverminderd hoog. Daarnaast bleef het aantal zonuren achter, waardoor er meer gebruik gemaakt wordt van gas en kolen om elektriciteit op te wekken. Doordat de koude periode lang heeft geduurd, zijn de Europese gasvoorraden leeg. Om deze voorraden weer aan te vullen voor de komende winter, blijft de vraag naar gas onverminderd hoog. Desondanks dat het gasverbruik thuis of op het werk is afgenomen.

CO2-emissies
Sinds 2005 werkt men op Europees niveau aan het terugdringen van de CO2 uitstoot. Het reguleren van deze uitstoot gebeurt door emissierechten uit te geven. Door het aanschaffen van emissierechten heeft de eigenaar het recht om een bepaalde hoeveelheid broeikasgassen uit te stoten. De Europese unie geeft deze rechten uit, waarbij er iedere keer minder rechten in omloop worden gebracht. Door het aanbod te verkleinen gaat de vervuiler steeds meer betalen. Het idee hierachter is dat dit leidt tot het versnellen van innovaties t.b.v. duurzaamheid binnen organisaties en overheden. Doordat er minder rechten worden verhandeld stijgt het CO2 tarief en als gevolg daarvan stijgen de energietarieven.

Aantrekkende economie
Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Door de coronacrisis daalde de energietarieven. Er werd minder energie gevraagd en het aanbod van elektriciteit en gas was in 2020 hoog. Op dit moment zijn de rollen omgedraaid. De economie begint weer te draaien en de energietarieven stijgen daarom weer naar het niveau van voor de coronacrisis. Door de toenemende vraag naar grondstoffen wereldwijd, stijgen ook de grondstofprijzen en dus de energietarieven.

Waarom wordt u benaderd door energiemaatschappijen?

Ieder half jaar worden de variabele energietarieven aangepast. Dit is het uitgelezen moment om persberichten te versturen waarin de melding gemaakt wordt dat uw energietarieven omhoog of omlaag kunnen. Doordat er nieuwswaarde is gecreëerd, hebben de callcenters een goede ingang om u er van te overtuigen dat u dient over te stappen. Dit omdat u “te veel” zou betalen. Dit is natuurlijk het geval indien u gebruik maakt van variabele energietarieven. Bij INKOPER MKB werken wij daarom met vaste energietarieven. Hierdoor bent u altijd verzekerd dat u nooit te veel betaalt.

INKOPER MKB bespaart onze onderneming jaarlijks ruim € 3.872,-. Daarnaast nemen zij mij heel veel werk uit handen. Het is simpelweg niet verantwoord om dagenlang afvalinzamelaars te vergelijken, terwijl je ook met het genereren van omzet bezig kunt zijn. INKOPER MKB vergelijkt dagelijks. Tevens zorgen zij ervoor dat de overgang naar nieuwe leveranciers vlekkeloos verloopt.

Carrosseriebouw Van Ravenhorst B.V.

Marijke van Harskamp, Carrosseriebouw Van Ravenhorst B.V.

Wilt u weten of u kunt besparen? Vraag de gratis besparingsscan aan!