Uw besparing, onze zorg!

Bandeninzameling via INKOPER MKB

Stapelen de oude autobanden bij u op? INKOPER MKB kan in samenwerking met Granuband uw oude banden afvoeren. Uw banden worden gegarandeerd opgehaald! U hoeft dus niet na een maand te bellen, omdat de banden zich steeds verder opstapelen. In Nederland is de totale bandeninzameling ongeveer 9 miljoen stuks op jaarbasis. INKOPER MKB zorgt i.s.m. Granuband dat de banden op een circulaire wijze worden ingezameld en verwerkt.

De inzamelaar

Granuband is in eerste instantie gestart als recyclingbedrijf van banden (autobanden, tractorbanden & vrachtwagenbanden). In de jaren die hier op volgde is Granuband van een puur recycle bedrijf ook een producent van natuurvriendelijke producten van afgedankte banden geworden. Doordat het gehele proces van inzameling tot en met de productie bij Granuband in eigen handen is. Bent u verzekerd dat de banden verwerkt worden op een circulaire wijze.

Bandeninzameling

Uw oude voertuigbanden afvoeren? Wij zorgen in samenwerking met Granuband dat deze worden afgevoerd. Om uw banden in op te slaan en op een goede wijze af te kunnen voeren bieden wij bandenrekken of bandencontainers.

BANDENREK VANAF 400 BANDEN PER JAAR     

 • Verrijdbaar                                       
 • Voor binnen en buiten
 • 234 x 138 x 224 cm (lxbxh)
 • 5 m3
 • +/- 80 stuks

CONTAINER VANAF 800 BANDEN PER JAAR

 • Voor buiten
 • 240 x 216 x 244 cm (lxbxh)
 • 10 m3
 • +/- 120 stuks

Direct een afvoeropdracht laten inplannen, omdat u de banden al via INKOPER MKB heeft lopen? Dat kan via het OPDRACHTFORMULIER. Nog geen klant bij INKOPER MKB? Dan kunt u onderaan deze pagina uw bandeninzameling aanvragen.

Verwerking banden

Granuband verwerkt de banden die niet in aanmerking komen voor een tweede leven. De banden die hier niet geschikt zijn voor een tweede leven gaan de recycling machines in. Deze machines shredderen de banden. Bij het verwerken van de stukjes autoband scheidt Granuband de componenten waar een band uit is opgebouwd. De 3 componenten waar een oude band uit bestaat zijn, rubber, staal en nylon.

Het vrijgekomen rubber gebruikt de bandenverwerker voor 80% zelf. De overige twee componenten zoals het staal, gaat bijvoorbeeld naar een producent van bankkluizen. Het nylon gaat bijvoorbeeld als vulmiddel in bokszakken.

De bandeninzameling op een groene, circulaire wijze inregelen. Het verwerken van de oude banden naar nieuwe producten, gebeurt door Granuband zelf. De producten worden in de markt gezet onder de naam Granuflex.

We zijn het enige bedrijf ter wereld dat gebruikte banden inzamelt, recyclet en er zelf nieuwe circulaire rubberproducten van maakt. Deze producten brengen we op de markt onder de naam Granuflex. Net als onze hoogwaardige rubbergranulaten, nylon en staalnaaldjes die we uit oude autobanden winnen en beschikbaar stellen voor producenten van duurzame producten.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het recyclingproces www.granuband.com/recycling/


Aanmeldformulier t.b.v. bandeninzameling:

 • Type te leveren emballage

 • Bandengrossier

 • Aantal banden

 • Factuur oude leverancier

 • Max. bestandsgrootte: 8 MB.

Sinds 2010 ben ik al klant bij INKOPER MKB. Zij regelen onze zaken voor wat betreft de producten waar ik zelf geen tijd aan wil besteden.
Vorig jaar is INKOPER MKB gestart met het gefaseerd inkopen van mijn energie. Hierdoor koopt INKOPER MKB rechtstreeks op de energiebeurs mijn energie in, waardoor ik vorig jaar weer 8% op mijn energiekosten bespaard heb. Ik ben erg blij met het behaalde resultaat en dat zij alles regelen. Ik krijg alleen de informatie die voor mij van belang is, zodat ik altijd op de hoogte ben wat er gaat gebeuren.

Autobedrijf Jan Snel B.V

Janette Snel, Autobedrijf Jan Snel B.V.

Wilt u weten of u kunt besparen? Vraag de gratis besparingsscan aan!